Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@20:34:23 GMT

حضور جهاد دانشگاهی خلاء‌های جدی کشور را مرتفع کرد

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۴۱۵۷۷

حضور جهاد دانشگاهی خلاء‌های جدی کشور را مرتفع کرد

ایسنا/اصفهان یک استاد دانشگاه گفت: اگرچه ورود اولیه جهاد دانشگاهی در حوزه علوم انسانی خوب بود، اما به نظرم در ادامه موفق عمل نکرد، بااین‌وجود تاسیس ایسنا، ایسپا و ... زمینه‌هایی بود که کشور با خلاء جدی مواجه و جهاد دانشگاهی به رفع آن کمک کرد.

حجت‌الله میرزایی در گفت‌وگو با ایسنا به مناسبت سالروز تأسیس جهاد دانشگاهی و اقدامات این نهاد در راستای شعار امسال رهبری، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی در سال‌های بعد از انقلاب اسلامی نوآوری‌های خوبی داشت به حوزه‌هایی ورود کرد که کشور با خلاء جدی مواجه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از جمله این حوزه‌ها الکترونیک، مکانیک، پزشکی و فعالیت‌های ژنتیک و آنچه به پژوهشگاه رویان منجر شد معرفی کرد و گفت: اگرچه ورود اولیه جهاد دانشگاهی در حوزه علوم انسانی خوب بود، اما به نظرم در ادامه موفق عمل نکرد، بااین‌وجود تاسیس ایسنا، ایسپا و ... زمینه‌هایی بود که کشور با خلاء جدی مواجه و جهاد دانشگاهی به رفع آن کمک کرد.

این پژوهشگر اقتصادی تاکید کرد: عموماً فعالیت‌هایی که در این سال‌ها جهاد دانشگاهی انجام داده معتبر و با هزینه‌های پایین‌تری انجام شده است.

وی با اشاره به پتانسیل جهاد دانشگاهی برای تحقق شعار سال مقام معظم رهبری تولید دانش‌بنیان و اشتغال آفرین، تاکید کرد: مسیر دانش‌بنیان، مسیر باز کردن و گشودن حداکثری حضور و مشارکت و ارائه طرح‌ها و پیشنهادات است و کاری که جهاد دانشگاهی می‌تواند در این راه انجام دهد، فراخوان حداکثری بدون هیچ ملاحظه و فیلتری است.

میرزایی افزود: جهاد دانشگاهی می‌تواند پیشنهادات دانش‌بنیان و استارتاپی یا ایده‌هایی که معطوف و متمرکز بر ایجاد و یا بکارگیری و توسعه فناوری‌های جدید است را دریافت کند و بعد با تیم‌های حرفه‌ای نسبت به غربالگری این ظرفیت‌ها اقدام کرده و موارد انتخابی را مورد حمایت قرار دهد.

وی البته تصریح کرد: لازمه و سازوکار و این کار تأمین مالی و حمایت‌های غیرمالی از فعالیت‌های دانش‌بنیان است و در این مسیر باید تجارب کشورهای موفق به‌صورت دقیق بازخوانی شود تا بتوان نسبت به جذب گروه‌های خلاق و رشد ایده‌های دانش‌بنیان کمک کنیم.

عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد علامه طباطبایی درباره  شعار امسال جهاد دانشگاهی «جهاد دانشگاهی، زیست‌بوم نوآوری نخبگان ایران، توضیح داد: دقیقاً زیرساخت‌هایی ایجاد شده در جهاد دانشگاهی همانند پارک علم و فناوری، ایجاد برخی پژوهشگاه‌ها در چارچوب و سایه همین شعار می‌تواند مسیر خوبی را برای تحقق شعار سال  مقام معظم رهبری طی کند.

وی همچنین به ظرفیت‌های استان اصفهان در حوزه گردشگری و صنایع‌دستی اشاره کرد و گفت: اصفهان ظرفیت‌های فیزیکی و انسانی بسیار خوبی دارد و درگذشته نیز بسیاری از شرکت‌های دانش‌بنیان و مجموعه‌های علم و فناوری در این استان شکل گرفته است، اما تصور می‌کنم مسیری که اصفهان درگذشته برای صنعتی شدن طی کرده، مسیر اشتباهی بوده و باید هر چه زودتر از این به نفع استان برگردیم.

میرزایی توضیح داد: متأسفانه طی سال‌های گذشته در اصفهان شاهد توسعه صنایع آب‌بر و آلوده‌کننده همچون صنایع فولاد، فلزی، متالوژی و ... بودیم، در حالیکه اصفهان می‌توانست محل توسعه صنایع دانش‌بنیان و هوشمندسازی و صنایع مبتنی بر فناوری‌های نوین باشد.

وی تصریح کرد: اصفهان ظرفیت خوبی برای ایجاد کریدور علم و فناوری دارد و این فضا در گذشته انجام شده و اصفهان باید هر چه زودتر به مسیر گذشته خود برگردد تا از هزینه‌های بیشتر انسانی و زیست‌محیطی در شهر جلوگیری شود.

این استاد دانشگاه با اعتقاد بر اینکه باید فضای توسعه اصفهان را به سمت اقتصاد دانش‌بنیان سوق دهیم، گفت: این فضا متناسب با ظرفیت‌های اصفهان همچون دانشگاه‌های قدرتمند، جوانان بسیار توانمند که در دانشگاه‌های معتبر دنیا درخشیده‌اند، است و به نظرم اصفهان باوجود این ظرفیت خوب عمل نکرده است و برخی استان‌ها همچون تهران و خراسان رضوی در این رقابت برنده بوده و وضعیت بهتری دارند.

وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی در ابتدای شکل‌گیری خود آغوش بازی برای جذب نخبگان داشت، تاکید کرد: به نظر می‌رسد امروز این ارتباط کاهش پیدا کرده که بخشی از آن به دلیل بیرون رفتن جهاد از دانشگاه‌هاست که در گذشته اتفاق افتاده، اما به نظرم جهاد دانشگاهی با سایر ابزارهای ارتباطی و شبکه‌های اجتماعی می‌تواند این ظرفیت را شناسایی و در راستای و جذب و حمایت از سرمایه‌های انسانی و دانش‌بنیان و گروه‌های خلاق حرکت کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی جهاد دانشگاهی اقتصاد دانش بنیان نوآوري استارتاپ جهاد دانشگاهی دانش بنیان ظرفیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۴۱۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت داوطلبان آزمون استخدامی آموزش و پرورش سمنان

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان؛ آزمون استخدامی آموزش و پرورش شهرستان سمنان توسط مرکز آزمون جهاد دانشگاهی با حضور ۱۶۷۸ داوطلب به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان برگزار شد.

دکتر رضا زیاری، معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان، اظهار کرد: این واحد دانشگاهی به دلیل دارا بودن امکانات و تجهیزات خوب و باکیفیت، محیطی زیبا و کافی، همکاری همه جانبه و کاملی را به منظور فراهم آوردن شرایط ایده‌آل و مطلوب در برگزاری آزمون فوق با جهاد دانشگاهی به عنوان مجری آزمون داشته است.

زیاری گفت: آزمون استخدامی مشاغل کیفیت بخشی وزارت آموزش و پرورش، صبح روز، جمعه ۱۴ اردیبهشت، همزمان با سراسر کشور و با رعایت کامل شیوه‌نامه‌های حفاظتی و امنیتی آزمون برگزار شد و یک هزار و ۶۸۷ داوطلب از شهرستان‌های سمنان، مهدی‌شهر، سرخه، گرمسار و آرادان به رقابت پرداختند.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان تصریح کرد: با توجه به اهمیت موضوع و امکانات موجود در این واحد دانشگاهی، واحد سمنان، به عنوان حوزه‌ برگزاری این دوره از آزمون استخدامی اداره آموزش و پرورش در سطح شهرستان انتخاب و با جهاد دانشگاهی نهایت همکاری را داشتند.

این آزمون به منظور تأمین نیروی انسانی مورد نیاز وزارت آموزش و پرورش در مشاغل کیفیت بخشی، شامل مربی تربیت بندی و سلامت، امور تربیتی و مشاوره، امور تربیتی و سبک زندگی و مشاور برگزار شد.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903104

دیگر خبرها

  • نمایشگاه بیست‌وهشتم نفت، فرصتی برای پشتیبانی از تولید داخل و دانش‌بنیان‌ها
  • فراخوان ایرانسل برای حمایت از طرح‌های پژوهشی دانشگاهی
  • برنامه معاونت علمی برای ایجاد پارک‌های فناوری با ۵ کشور
  • اینوتکس سیزدهم میزبان ۴۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • اینوتکس میزبان بیش از ۴۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • رئیس سازمان اوقاف: فناوری منزلت می‌آورد
  • حضور جهاد دانشگاهی در بخش‌های عمومی و دانشگاهی نمایشگاه کتاب
  • رقابت داوطلبان آزمون استخدامی آموزش و پرورش سمنان
  • دانش‌بنیان‌ها برای توسعه قدرت فناورانه چه امکاناتی نیاز دارند؟
  • سازمان بنادر و دریانوردی چه برنامه‌ای برای حضور دانش‌بنیان‌ها دارد؟