Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@12:06:04 GMT

فعالیت‌های جهاد دانشگاهی ایثار استراتژیک است

تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۳۶۱۷۶

فعالیت‌های جهاد دانشگاهی ایثار استراتژیک است

ایسنا/اصفهان رئیس جهاد دانشگاهی واحد اصفهان گفت: در جهاددانشگاهی ضمن اینکه می‌دانیم به دنبال چه هستیم، بر محیط نیز تاثیر خواهیم داشت و معتقدم اتفاقاتی که اکنون در جهاد دانشگاهی رخ می‌دهد، به نوعی ایثار استراتژیک است.

مهدی ژیانپور، امروز (چهارشنبه، ۲۹مردادماه) در نشست خبری به مناسبت سالروز تأسیس جهاد دانشگاهی در شانزدهم مردادماه، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی در سال ۱۳۵۹ در پی نیازی که برزمین مانده بود، تاسیس شد و در طول ۴۰ سال گذشته تلاش شده با روح زمانه همراه و هماهنگ باشد و نیازهای جامعه را پاسخ دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از تثبیت نظام در دهه‌های ۷۰ و ۸۰، عمده مسئولیت‌های جهاددانشگاهی در حوزه آموزش و پژوهش معطوف شد.

وی با بیان اینکه فعالیت جهاددانشگاهی عاملیت فرهنگی دارد، خاطرنشان کرد: در جهاددانشگاهی ضمن اینکه می‌دانیم به دنبال چه هستیم، بر محیط نیز تاثیر خواهیم داشت و معتقدم اتفاقاتی که اکنون در جهاد دانشگاهی رخ می‌دهد، به نوعی ایثار استراتژیک است.

ژیانپور با اعتقاد براینکه بسیاری از روندهای جامعه از مسیر پژوهشی و فرهنگی قابل تسهیل است، افزود: در حال حاضر در اتمسفری زندگی می‌کنیم که با فقدان جدیت مواجه‌ایم و نیازمند کسانی هستیم که مسئولیت‌های خود را با جدیت دنبال کنند. جدیت نیازمند تمرکز است و برای تحقق آن باید هدف متعالی داشت و به شکل طولانی بر آن هدف متمرکز شد و درشرایط حال حاضر جهاد دانشگاهی این رویکرد را در پیش دارد.

به گفته رئیس جهاد دانشگاهی واحد اصفهان، افراد در جهاد دانشگاهی بی‌صدا کار می‌کنند، اما رد پای جهاددانشگاهی در بسیاری از بخش‌ها و فعالیت‌های موجود در جامعه دیده می‌شود.

ژیانپور، نقطه قوت جهاددانشگاهی را خوشنامی آن عنوان کرد و گفت: این قدرت ناشی از پول و ورود به مناسبات سیاسی نیست، بلکه ناشی از تمرکز و پیگیری مستمر مسائل است. جهاد دانشگاهی استقلال سیاسی و مالی از دولت دارد و هیچگاه خود را با تغییرات دولت یکسان نکرده و این موضوع به برند خوشنام ماندن جهاد دانشگاهی کمک کرده است.

وی فعالیت‌های جهاد دانشگاهی را در سه بخش فرهنگی، آموزشی و پژوهشی عنوان کرد و افزود: در بخش معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی به دنبال ارائه آموزش‌های عمومی و تخصصی هستیم. کاراکتر آموزش جهاد دانشگاهی در مقایسه با دیگر مراکز و بخش‌های آموزشی در کشور شبیه به کاراکتر ایرج طهماسب است که کارهای ماندگاری انجام می‌دهد. آموزش جهاددانشگاهی نیز جا افتاده و خوشنام است و از این جهت تأثیرگذاری آن بیشتر است و یکی از پایه‌های استقلال مالی جهاددانشگاهی نیز بخش آموزش است.

ژیانپور با بیان اینکه همه شهروندان با آموزش‌های جهاددانشگاهی درگیر شده‌اند، تصریح کرد: در بخش آموزشی جهاد دانشگاهی، تصمیم گرفته‌ایم با شهروندان در ارتباط باشیم. همواره رابطه با شهروندان پایدارتر و درست‌تر است. ایده ما این است که اگر دانشگاه، بنیان‌های دانش را فراهم می‌کند، در جهاددانشگاهی نیازمند این هستیم مهارت ورود افراد به بازار کار را ایجاد کنیم. در همین راستا، با ساختاری شبیه کالج‌ها در دنیا رفتار می‌کنیم و بیشتر به تکمیل تحصیلات می‌پردازیم.

وی افزود: آموزش‌های جهاد دانشگاهی محدود به آموزش زبان‌های خارجه نیست و در طول یک دهه اخیر در حوزه‌های تربیتی، فرهنگی، اجتماعی و پزشکی دوره‌هایی منتاسب با نیازهای جامعه تعریف شده است. در طول ساهای اخیر حدود ۳۲ تا ۳۵ هزار فراگیر از آموزش‌های جهاد دانشگاهی واحد اصفهان استفاده کرده‌اند و حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد اشتعال در پی آموزش‌ها کسب شده است.

رئیس جهاد دانشگاهی واحد اصفهان با اشاره به همه‌گیری کرونا و تغییر شیوه آموزش در کشور، تصریح کرد: در جهاد دانشگاهی به سرعت شیوه آموزش جدید همگام شدیم و هیچگاه آموزش در مراکز جهاد دانشگاهی متوقف نشد و زمینه‌های جدید به سرعت در جهاد دانشگاهی فراهم شد. ضمن اینکه معتقدیم دنیا به قبل از کرونا بازنمی‌گردد، در نظر داریم از هر دو بستر آموزش حضوری و مجازی برای ارائه خدمت بهره ببریم.

ژیانپور در توضیح فعالیت‌های معاونت پژوهش جهاددانشگاهی واحد اصفهان گفت: تفاوت جهاددانشگاهی با بخش خصوصی این است که معتقدیم در بخش پژوهش نیازمند یک دیسیپلین خاص و پرورش افرادی خاص برای این حوزه هستیم. در این راستا در معاونت پژوهش جهاد دانشگاهی واحد اصفهان افراد مستعد جذب می‌شوند که همراه رشد آنها، گروه‌های پژوهشی شکل می‌گیرد. این قابلیت وجود دارد که از پتانسیل تمام دانشگاه‌های استان در موضوعات مورد تمرکز ما استفاده شود.

وی با بیان اینکه در استان اصفهان دو واحد جهاد دانشگاهی اصفهان و صنعتی اصفهان به همراه پژوهشکده رویان و مؤسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی مشغول ارائه خدمات هستند، از تمرکز واحد اصفهان بر موضوعات شهری خبر داد و گفت: اگر شهر اصفهان از سمت پتانسیل‌ها و آسیب‌ها تقویت شود، به‌عنوان یک موتور پیشران موجب نجات شهر، کشور و استان خواهد بود. نگاه ما به موضوع مطالعات شهری از منظر پایداری است و در همین راستا سه گروه پژوهشی اجتماعی، اقتصادی و کالبدی به موضوعات شهر می‌پردازند.

ژیانپور با بیان اینکه در بخش پژوهش جهاد دانشگاهی می‌خواهیم یاور فکری مدیران شهر باشیم، خاطرنشان کرد: به نوعی مروج و هوادار موضوعات شهری هستیم. در سال‌‎های اخیر یکی از مجموعه‌های مشارکت کننده در موضوعات شهری بوده‌ایم و امیدوارم در موضوع دبیرخانه زاینده‌رود یاور مجموعه شهرداری باشیم.

به گفته وی، جهاددانشگاهی در موضوعاتی همچون برنامه جامع شهر اصفهان، شهرهای خلاق یونسکو و ... فعالیت داشته و اکنون مجری طرح بازنگری طرح جامع گردشگری استان اصفهان هستیم.

رئیس جهاد دانشگاهی واحد اصفهان در توضیح فعالیت‌های معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی واحد اصفهان، تاکید کرد: دانشگاه‌ها دچار یک دگردیسی جدید شده‌اند، این روزها دانشگاه‌ دانشگاه قدیم نیست و درخواست و نیاز دانشجویان متفاوت شده است. ضمن اینکه کرونا تفاوت‌های عمده‌ای در سبک زندگی دانشجویان ایجاد کرده است. اکنون فضاهای دانشگاهی مانند قبل نیست و دانشجویان بسیاری از موضوعات را در خارج از دانشگاه دنبال می‌کنند. درحال حاضر دانشگاه لزوما تکه‌ای متفاوت از شهر و زندگی نیست و بسیاری از موضوعات که قبلا در دانشگاه رخ می‌داد، اکنون در داخل شهر رخ می‌دهد و به همین دلیل باید مأموریت‌هایمان را در شهر ترویج کنیم.

ژیانپور، با بیان اینکه تمام فعالیت‌های معاونت فرهنگی با بنیان دانشجویی شکل گرفته و در حال اجرا است، خاطرنشان کرد: خبرگزاری ایسنا نخستین خبرگزاری غیردولتی و دانشجویی کشور است که امروز به مرجع مطمئنی برای خبررسانی مبدل شده است. خبرگزاری ایکنا نیز با تخصص فعالیت‌های قرآنی مشغول به کار است. انتشارات و کتاب‌فروشی یادگار نهضت تالیف و ترجمه اوائل انقلاب است.

وی افزود: در نگاه جدید در حوزه نشر فراتر از خدمات باید به ترویج فرهنگ کتابخوانی توجه کنیم و در همین راستا سلسله جلسات منظم فصل سخن در چند موضوع مختلف به ترویج کتابخوانی می‌پردازد. در حوزه افکارسنجی مرکز ایسپای جهاددانشگاهی به یک مرجع قابل اعتماد تبدیل شده است. پرسشگران این مرکز نیز عمدتاً دانشجو هستند.

رئیس جهاد دانشگاهی واحد اصفهان گفت: با توجه به سیاست‌گذاری جدید، خلا در زمینه کودکان و نوجوانان احساس کردیم و معتقدیم که باید در این عرصه به طور مشخص ورود کنیم، اگرچه این عرصه متولیان خاص خود را دارد، در جهاد دانشگاهی دوکارگروه جدید در این حوزه در معاونت فرهنگی واحد اصفهان شکل گرفته است.

ژیانپور در پاسخ به پرسشی درخصوص تغییر در شیوه‌های آموزش در جهاد دانشگاهی، اظهار کرد: آموزش پر مخاطب‌ترین و پررونق‌ترین بخش‌های مورد اقبال است. در حال حاضر ماهیت آموزش دچار تغییر شده و باید متناسب با آن نگاه درحال فعالیت باشیم. در جهاد دانشگاهی در میانه تقاضای مردم، روح زمانه، امکانات موجود و تقاضای مردم تلاش کرده‌ایم خود را به‌روز نگه داریم.

وی در پاسخ به اینکه آیا برای افزایش ظرفیت در بخش آموزش برنامه‌ای وجود دارد؟ ادامه داد: در سال‌های گذشته هدف افزایش مراکز وجود داشت، اما در حال حاضر  دو هدف کیفی را دنبال می‌کنیم که در وهله نخست، رضایت مردم تامین شود و از ابزارهای جدید برای رسیدن به این هدف استفاده کنیم.

رئیس جهاد دانشگاهی واحد اصفهان، با بیان اینکه رسانه امروز نیازمند بازکردن دریچه‌های امید برای مردم است، گفت: رسانه باید شکاف‌های نگران کننده جامعه را دنبال کند. رسانه‌ها باید در عرصه‌های فرهنگی و اجتماعی بیشتر ورود کنند.

ژیانپور در پاسخ به سوال ایسنا در خصوص استفاده از نیروهای جوان و نخبه در جهاد دانشگاهی، گفت: با تغییر مدیرت جهاد دانشگاهی تمرکز جدی بر نوآوری جزء برنامه‌های اصلی شده است. در حال حاضر ایده این است که جهاد دانشگاهی باید به «آر اند دی» اقتصاد نظام جمهوری اسلامی ایران تبدیل شود. باید تلاش کنیم پس از فهم این ایده، ابزراهای آن را فراهم و در راستای تحقق آن بکوشیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان رئیس جهاد دانشگاهی واحد اصفهان جهاد دانشگاهی جهاد دانشگاهی جهاد دانشگاهی موضوعات شهر حال حاضر آموزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۳۶۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کهگیلویه و بویراحمد در جایگاه دوم جوجه‌ریزی کشور

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان در بازدید از یک واحد پرورش مرغ گوشتی در دست ساخت گفت: در شورای معاونان وزارت جهاد کشاورزی به ریاست، وزیر جهاد عملکرد استان‌ها در شاخص مهم جوجه‌ریزی به صورت رسمی اعلام شد که استان کهگیلویه و بویراحمد، در این شاخص مهم، عملکردی درخشان داشته است. رضا بهنام‌پور افزود: از مردادماه سال قبل تاکنون وزارت جهاد کشاورزی برای همه استان‌ها، سهمیه‌ای برای جوجه‌ریزی تحت عنوان برش استانی مشخص کرد که استان کهگیلویه و بویراحمد نه تنها به صد درصد تعهد خود عمل کرده بلکه ۱۱ درصد نیز بیشتر جوجه‌ریزی داشته و در این زمینه رتبه دوم کشور را کسب کرد. بهنام‌پور ادامه داد: در سال‌های قبل، کمبود و حتی نبود مرغ در بازار یکی از دغدغه‌های مردم بود، اما در این دولت با احیای واحد‌های راکد، احداث چندین واحد تولیدی جدید و اجرای دقیق برنامه های جوجه‌ریزی و همچنین مجاهدت کشاورزان فعال در این زمینه، تولید گوشت مرغ، پایدار شده به طوری که در یک سال اخیر به ویژه در ۶ ماه اخیر به ندرت نیاز به تزریق مرغ منجمد در بازار شده است. وی با قدردانی از همه تولیدکنندگان و فعالان صنعت مرغ تاکید کرد: همواره مدافع حقوق تولیدکنندگان بوده و برای استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای حمایت از آنان و تحقق جهش تولید با مشارکت مردم، تلاش بیشتری خواهیم کرد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: یک میلیون و ۳۱۸ هزار قطعه در مرغداری‌های این استان جوجه‌ریزی شده است.

دیگر خبرها

  • حضور جهاد دانشگاهی در بخش‌های عمومی و دانشگاهی نمایشگاه کتاب
  • برتری ۴ نشریه دانشگاه آزاد رودهن میان نشریات دانشجویی واحد‌های دانشگاهی
  • چاپ کتاب عضو هیئت علمی واحد یادگار امام در انتشارات علمی و دانشگاهی
  • رسالت‌ مهم دانشگاهیان، زنده نگه‌داشتن یاد شهداست
  • تقدیر از مفاخر قرآنی و مفسر کتاب وحی در اردبیل
  • کهگیلویه و بویراحمد در جایگاه دوم جوجه‌ریزی کشور
  • جهش تولید با فعالیت دانشگاه‌های مهارت‌محور محقق خواهد شد
  • برگزاری نخستین رویداد ملی غذایی «فبین فود» در مشهد
  • رقابت داوطلبان آزمون استخدامی آموزش و پرورش سمنان
  • فیلم| مقام شامخ استاد از نگاه دانشگاهیان