Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@08:56:23 GMT

نشستی برای گفتن از «زن و چالش‌های جامعه»

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۱۶۰۲۰

نشستی برای گفتن از «زن و چالش‌های جامعه»

ایسنا/اصفهان «کتاب نوش» نام سلسله نشست‌هایی است که نخستینِ آن، ۲۲ آذرماه، به‌همت مجموعه توازن و انتشارات جهاد دانشگاهی اصفهان، برای معرفی کتاب «زن و چالش‌های جامعه» برگزار می‌شود.

بهناز عابدی، مدیر مجموعه توازن به ایسنا می‌گوید: «توانمندسازی و ارتقای زنان نواندیش» شعار مجموعۀ توازن است؛ مجموعه‌ای نوپا که جمعی از زنان فعال در حوزه‌های مختلف را گرد هم آورده تا بتواند گفتمان کنشگری اجتماعی زنان را ترویج و بر اهمیت و ضرورت نقش‌آفرینی این قشر از شهروندان در جامعه تأکید کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه می‌دهد: بنابر نیازی که در حیطۀ آشنایی با نگرش و اندیشۀ بزرگان دربارۀ زن و خانواده احساس می‌شد، سلسله نشست‌هایی را با عنوان «کتاب نوش» تدارک دیدیم که ماهانه در فضایی صمیمانه برگزار می‌شود و با معرفی یک کتاب در حوزۀ زنان همراه است.

عابدی خاطرنشان می‌کند: در نخستین برنامۀ کتاب نوش که با همکاری انتشارات جهاد دانشگاهی اصفهان برگزار می‌شود، کتاب «زن و چالش‌های جامعه» نوشتۀ امام موسی صدر را معرفی خواهیم کرد و امکانی فراهم‌شده که علاقه‌مندان بتوانند این کتاب را با ۲۰ درصد تخفیف از کتاب‌فروشی جهاد دانشگاهی اصفهان تهیه کنند.

مدیر مجموعۀ توازن یادآور می‌شود که مردان نیز می‌توانند در این نشست شرکت کنند و می‌افزاید: مهمان ویژۀ ما در این نشست راحله کاردوانی، دانش‌آموختۀ دکتری مطالعات زنان از دانشگاه تربیت مدرس و عضو هیئت‌علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده است و با تسلطی که بر شخصیت امام موسی صدر و مسئلۀ زنان دارد می‌تواند نظرات حاضران را به سمت یک تحلیل درست هدایت کند.

او می‌گوید: یکی از محاسن برگزاری این نشست‌ها، شبکه‌سازی بین زنان است و کمک می‌کند بتوانیم زنان کنشگر عرصه‌های مختلف را شناسایی کرده و از توانمندی‌های آنان در مباحث مختلف بهره ببریم.

علاقه‌مندان برای شرکت در این نشست می‌توانند پس از هماهنگی با شمارۀ درج‌شده در پوستر، روز دوشنبه ۲۲ آذرماه رأس ساعت ۱۷ به کافه باغ پنجم مراجعه کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری کتاب زنان امام موسي صدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۱۶۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رضایت حاکمیت به پوشش زنان ۲۰ سال پیش | همان بدحجابانی که کافر بودند!

عباس عبدی در یادداشتی با عنوان «پیش‌بینی دو دانش‌آموز» در روزنامه اعتماد نوشت:

اخیرا یک فیلم کوتاه یک دقیقه‌ای بازنشر شده که دو دختر خانم دبیرستانی به مدت یک دقیقه درباره فشارهای اجتماعی نسبت به دختران حرف می‌زنند. این فیلم تولید سال ۱۳۸۲، یعنی ۲۱ سال پیش است. هر دو دختر خانم که حدود ۱۵ تا ۱۷ساله هستند با حجاب و مقنعه کامل و روپوش مدرسه بدون ذره‌ای آرایش به خوبی و مسلط حرف می‌زنند. آنان فشارهای اجتماعی را به خوبی به فنر تمثیل می‌کنند. جامعه را متحول می‌دانند که اگر فشار نباشد مردم خود را تطبیق می‌دهند. ولی اگر جلوی این فنر گرفته و فشرده شود، به جایی می‌رسد که دیگر، توان حفظ آن را ندارند و یک باره فنر باز می‌شود.

آنان قاعده‌ای را با زبانی ساده توضیح می‌دهند که «مردم از آنچه منع می‌شوند به آن حریص‌تر می‌شوند.» سپس شرح می‌دهند که چرا مردم به سوی تبلیغات ماهواره‌ای می‌روند. اینها عین جملات آن دو دختر خانم نبود ولی مضمون دقیق آن‌ها است. ای کاش می‌دانستیم که اکنون آن‌ها کجا هستند؟ چه پوششی دارند؟ چه تفکری دارند؟ و آیا همچنان با همان آرامش و متانت سخن می‌گویند یا به افرادی عصبی تبدیل شده‌اند؟

پس از رها شدن این فنر در سال ۱۴۰۱ چه رفتاری از خود نشان داده‌اند؟ اکنون نمی‌دانیم که آن دو دختر خانم چه وضعی دارند ولی از روی موارد مشابه فراوان آن‌ها که در دور و نزدیک می‌بینیم، می‌توانیم بگوییم که سرنوشت آن نسل به کجا رسیده است؟ آنان متولدین دهه ۱۳۶۰ بودند که اواخر جنگ به دنیا آمدند. در دوره اصلاحات به بلوغ رسیدند. ولی هیچ کس وقعی به سخنان بدیهی آنان نداد.

آنان در آن مقطع زمانی دانش‌آموزانی عادی بودند؛ نه مدرک دانشگاهی داشتند و نه تجربه عمیق سیاسی و اجتماعی، ولی با همان چند سالی که در متن جامعه حضور داشتند، به صورت شهودی و حسی متوجه شده بودند که تحت فشار اجتماعی هستند. آنان چنین می‌اندیشیدند که تحت فشارند که چگونه فکر کنند، چه بپوشند، کجا بروند، کجا نروند و… و این را حس می‌کردند، که این فشارها در حال افزایش است و می‌دانستند که به جایی خواهد رسید که دیگر سیاستمداران و پدرخوانده‌های جامعه قادر به نگهداری این فنر در حالت فشرده شده نخواهند شد، خسته می‌شوند و دیر یا زود این فنر رها خواهد شد، و آنگاه باطن جامعه آشکار می‌شود. باطنی که شاید در یک فرآیند طبیعی و متعارف به گونه دیگری ظاهر شود.

امروز حکومت به پوششی از زنان رضایت می‌دهد که ۲۰ سال پیش آن را کفر ابلیس می‌دانست. ولی رسیدن به این پوشش با هزینه‌های زیاد برای دو طرف بوده، و هنوز هم معلوم نیست که چند سال بعد به کجا برسد؟

این نسل اعم از دختر و پسر و البته دختران بیشتر، نادیده گرفته شدند ولی کسی توان حذف آنان را نداشت و ندارد به همین علت در فردای برداشتن اهرم از روی فنر، به میدانی پرتاب می‌شوند که خواسته خودشان نبوده است.

پرسش این است که چرا گوش شنوا و ساز و کاری مناسب برای شنیدن آن نجواهای آرام وجود نداشت تا با بحران ۱۴۰۱ مواجه نشویم؟

دیگر خبرها

  • رضایت حاکمیت به پوشش زنان ۲۰ سال پیش | همان بدحجابانی که کافر بودند!
  • (تصویر) تصویر متفاوت از پوشش زنان در کنکور ۵۰ سال قبل
  • آماده سازی سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه کتاب تهران (عکس)
  • چالش های هویت فردی «نسل زد» و الگوی فاطمی بررسی می شود
  • طهرانچی: بانوان باید برای نقش‌آفرینی‌های جدی در جامعه آماده شوند
  • نشست خبری سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • نشست اضطراری معاون وزیر با تاج درباره زنان تماشاگر
  • فرونشاندن التهابات اجتماعی و تنش‌های داخلی، ضرورتی امنیتی است
  • تهران قدیم | تصویر متفاوت از پوشش زنان در کنکور ۵۰ سال قبل/ عکس
  • نشستی برای بررسی مسائل تامین آب شرب پایدار در شهر خضرآباد