Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@18:09:57 GMT

رخت نو بر قامت کتاب‌فروشی جهاد دانشگاهی اصفهان

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۲۱۳۹۱

رخت نو بر قامت کتاب‌فروشی جهاد دانشگاهی اصفهان

ایسنا/اصفهان یک گوشه از حافظه جمعی آن‌ها که از ۳۶ سال پیش تا کنون، به دانشگاه اصفهان رفت‌وآمد داشته‌اند، حتماً تصویری از کتاب‌فروشی جهاد دانشگاهی پیدا می‌شود؛ مکانی که از این پس با شکل و شمایلی جدید، در خدمت کتاب‌بازهاست.

چند روز مانده به آغاز سال نو، دعوت‌نامه‌ای که خبر از افتتاح سومین شعبه شهر کتاب اردیبهشت اصفهان با همکاری جهاد دانشگاهی می‌داد، مهدی ژیان‌پور، سرپرست جهاد دانشگاهی واحد اصفهان، سروش صحت، مدیر شهر کتاب اردیبهشت، فریده روشن، رئیس کمیسیون فرهنگی ورزشی شورای اسلامی شهر، علی خدایی و رضوان نیلی پور، دو تن از نویسندگان اصفهان و دیگر اهالی فرهنگ و هنر اصفهان را دور هم جمع کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این برنامه، البته هیچ سخنرانی نداشت و در فضایی دوستانه رقم خورد.

مهدی ژیان‌پور، سرپرست جهاد دانشگاهی واحد اصفهان در پاسخ به سؤال‌های مطرح شده پیرامون این تحول تازه در فعالیت کتابفروشی جهاد دانشگاهی، به ایسنا می گوید: بعد از وقوع انقلاب فرهنگی و در شرایطی که هنوز انتشاراتی  نظیر سمت وجود نداشت، جهاد دانشگاهی مأموریتی با عنوان «نهضت ترجمه و تألیف» کتاب را بر عهده گرفت و متناسب با این مأموریت، کتاب‌فروشی‌های جهاد دانشگاهی در سراسر کشور راه‌اندازی شد.

او ادامه می‌دهد: یکی از پایه‌های اصلی هویت فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان نیز، انتشارات و کتاب‌فروشی‌ای است که با سابقه‌ای ۳۶ ساله در مجاورت دانشگاه اصفهان به‌عنوان یک برند مطرح دانشگاهی فعالیت داشته و تغییر سلیقه جامعه دانشگاهی در گذر زمان، ایجاب می‌کرد که این مرکز هم تغییراتی داشته باشد.

به گفته ژیان‌پور، مشارکت و تفاهم تازه‌ای که میان جهاد دانشگاهی و شهر کتاب اردیبهشت برقرار شده، در راستای برآورده کردن نیازهای تازه جامعه و ارتقای استانداردهای چاپ و فروش کتب دانشگاهی بوده است.

سرپرست جهاد دانشگاهی واحد اصفهان، در این باره توضیح می‌دهد: امروزه دیگر دانشگاه سپهر متمایزی از جامعه نیست و از قضا، بیش‌ازپیش به آن شبیه شده، کتاب، به‌عنوان منبع اطلاعات، انحصار خود را از دست‌ داده و بازار کتاب به‌عنوان متن، با پیرامونی به نام اقلام تبلیغی، تزئینی و تحریری رونق می‌یابد؛ در پاسخ به این شرایط، ما نیز تصمیم گرفتیم با عملکردی جامع‌تر و حرفه‌ای‌تر خود را با روح جدید زمانه منطبق کنیم.

او تأکید می‌کند که جهاد دانشگاهی در حوزه نشر و فروش کتاب به‌هیچ‌عنوان به دنبال مقاصد انتفاعی نیست و در ادامه، هدف از مشارکت با شهر کتاب را این‌گونه شرح می‌دهد: هدف ما در چارچوب‌های حرفه‌ای نشر و فروش کتاب، عمل به مسئولیت‌های فرهنگی نظیر نشر دانش، تقویت اقتصاد فرهنگ و ترویج سنت مطالعه و گفت‌وگو است و به لحاظ اقتصادی نیز انتظار داریم این بخش خوداتکا باشد.

ژیان‌پور می‌افزاید: شکل تفاهم جهاد دانشگاهی و شهر کتاب به‌گونه‌ای است که کمک می‌کند هم نیازهای دانشگاهی بهتر برآورده و هم، دیگر نیازهای تازه شکل‌گرفته در جامعه، در مواجهه با یک کتاب‌فروشی، به شکل کامل‌تری پاسخ داده شود.

از دید این پژوهشگر، نخستین مزیت این تفاهم برای جامعه دانشگاهیان و عموم شهروندان، پویاتر شدن کتاب‌فروشی و انتشارات جهاد دانشگاهی واقع در لبه شمالی دانشگاه اصفهان است که باز شدن در دانشگاه به روی عموم مردم را نیز تسهیل می‌کند و این، یکی از ویژگی‌هایی است که در شهر خلاق به آن توجه ویژه‌ای شده.

او خاطرنشان می‌کند که با در نظر گرفتن گستره فرهنگی علمی و حتی رفاهی تفریحی زندگی دانشجویی، در این بخش از شهر فراتر از کتاب، نیازهایی وجود دارد که باید پاسخ داده شود و از این منظر، همکاری کتاب‌فروشی جهاد دانشگاهی و شهر کتاب می‌تواند پاسخی حرفه‌ای به برخی از نیازها به‌خصوص برای دانشجویان خوابگاهی باشد.

سرپرست جهاد دانشگاهی واحد اصفهان ادامه می‌دهد: هم‌نشینی کتاب و نوشت‌افزار و مجاورت کتاب‌های دانشگاهی و غیردانشگاهی در این مرکز، ضمن پاسخگویی به تمام نیازها می‌تواند سبد علایق فرهنگی مشتریان را گسترش بدهد و در این صورت می‌شود امیدوار بود که با انعکاس کامل‌تری از  جامعه مواجه شویم.

ژیان‌پور تأکید می‌کند که هنوز هم این کتاب‌فروشی، کتاب‌فروشی جهاد دانشگاهی با سبقه و سنتی ۳۶ ساله است و می‌گوید: کمک دوستان ما در شهر کتاب باید به‌گونه‌ای باشد که این هویت و اختصاصیت مربوط به دانشگاه، نه‌تنها حفظ شود بلکه با شیوه‌هایی نوین ارتقاء یابد؛ ازاین‌رو اجرای فعالیت‌های مشترکی را به‌ویژه در زمینه برگزاری رویدادهایی نظیر جلسات نقد، معرفی و رونمایی از کتاب با محوریت کتب دانشگاهی و استفاده از ظرفیت‌های اساتید مدنظر قرار خواهیم داد و تلاش خواهیم کرد که از ابتدای سال آینده و با ارائه یک تقویم کاری، سالی سرشار از رویدادهای غنی در این مرکز داشته باشیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری جهاد دانشگاهی اصفهان سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی كتابفروشي شهر کتاب سروش صحت دانشگاه اصفهان استانی علمی و آموزشی شهر کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۲۱۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند

پروانه رضاقلیزاده اظهار کرد: نام نویسی برای نخستین جشنواره کتابخوانی عشایر استان با هدف توسعه عدالت فرهنگی و تسهیل دسترسی جامعه هدف به کتاب، تا ۲۰ اردیبهشت ماه ادامه دارد و تاکنون ۶۶۱ نفر در این رویداد فرهنگی و علمی نام‌نویسی کرده‌اند. 

او افزود: جشنواره کتابخوانی عشایر استان اردبیل موسوم به "بیلیک اوبالاری" در شهرستان‌های دارای جامعه عشایری از جمله پارس آباد، بیله سوار، اصلاندوز، انگوت و خلخال در حال برگزاری است و هفت هزار برگه از قبیل پرسش‌های چهارگزینه‌ای و نقاشی و تجربه نگاری مابین عشایر توزیع شده است.

مدیرکل کتابخانه‌های استان اردبیل افزود: جشنواره کتابخوانی عشایر برای نخستین بار در استان در سه بخش کودک، نوجوان، جوان و بزرگسال با مشارکت حوزه هنری، سازمان امور اجتماعی کشور و استانداری اردبیل برگزار می‌شود و ارائه امکانات و خدمات فرهنگی، ایجاد فضای شاد با برنامه‌های فرهنگی و کتابخوانی و دسترس پذیر کردن کتاب برای جامعه عشایر استان از اهداف جشنواره است.

رضاقلی‌زاده ادامه داد: کتاب "کوه مرا صدا می‌زند" نوشته محمدرضا بایرامی از نویسندگان سرشناس استان، منبع این جشنواره است و بخش کودک شامل تصویرسازی و نقاشی زیست بوم عشایری، بازگویی قصه‌های عامیانه (فیلم سه دقیقه‌ای) و دست سازه‌های بومی خواهد بود.

او درباره بخش نوجوان جشنواره تصریح کرد: این بخش شامل سئوالات چهار گزینه‌ای، خاطره‌نویسی و تجربه‌نگاری از زیست عشایری، روخوانی گزیده‌ای از کتاب (فیلم سه دقیقه‌ای)، نامه به شخصیت اصلی داستان (جلال)، خلاصه‌نویسی و دست سازه‌های بومی خواهد بود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان اردبیل افزود: بخش جوان و بزرگسال نیز شامل سئوالات چهارگزینه‌ای، خاطره‌نویسی و تجربه‌نگاری از زیست عشایری، پویش معرفی کتاب (فیلم سه دقیقه‌ای) نامه به نویسنده کتاب (محمدرضا بایرامی) و خلاصه‌نویسی است.

رضاقلی‌زاده گفت: دبیرخانه جشنواره در اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان پارس‌آباد مستقر است و دریافت و تحویل حضوری پاسخنامه‌ها در همه کتابخانه‌های عمومی سراسر استان میسر خواهد بود و شرکت‌کنندگان غیرحضوری می‌توانند با مراجعه به آدرس اینترنتی جشنواره (www.ketabkhooon.ir) در این رخداد شرکت کنند.

استان اردبیل با ۸۳ کتابخانه عمومی در ۱۲ شهرستان در شمال غرب ایران واقع شده است و اغلب جامعه عشایر آن در شهرستان‌های شمالی استان ساکن هستند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • حضور جهاد دانشگاهی در بخش‌های عمومی و دانشگاهی نمایشگاه کتاب
  • چاپ کتاب عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد یادگار امام در انتشارات علمی و دانشگاهی
  • چاپ کتاب عضو هیئت علمی واحد یادگار امام در انتشارات علمی و دانشگاهی
  • تقدیر از مفاخر قرآنی و مفسر کتاب وحی در اردبیل
  • مقهور فریب حاشیه‌سازی‌های دشمن درباره کشف حجاب نشویم
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • برگزاری نخستین رویداد ملی غذایی «فبین فود» در مشهد
  • رقابت داوطلبان آزمون استخدامی آموزش و پرورش سمنان
  • پدر، مادر، ما متهمیم ...
  • حضور کتاب‌فروشی‌ها در نمایشگاه کتاب، آری یا خیر؟