Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان گفت: اگر روحیه زمان دفاع مقدس و تعهد آن دوران دوباره احیا شود قطعاً آینده کشور روشن است .

به گزارش خبرگزاری فارس از خمینی‌شهر، مرتضی تیموری ظهر امروز در نشستی که به مناسبت چهلمین سال تشکیل جهاد دانشگاهی با اصحاب رسانه برگزارمی شد اظهار داشت: فلسفه ایجاد جهاد دانشگاهی این‌گونه بود که پس از پیروزی انقلاب اسلامی و نیاز به تحول فرهنگی در کشور موضوع انقلاب فرهنگی مطرح شد و امام خمینی(ره) دستور تشکیل ستاد انقلاب فرهنگی را صادر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان با اشاره به مشکلات کشور در اوایل انقلاب ادامه داد: برای رسیدن به اهداف انقلاب فرهنگی دانشگاه‌های کشور به مدت دو سال تعطیل شد، به‌این‌علت که گروهک‌های مختلف در تلاش برای انحراف فکری جوانان بودند و در این اوضاع ستاد انقلاب فرهنگی که امروزه بانام شورای انقلاب فرهنگی شناخته می‌شود نیاز به بازویی اجرایی برای رسیدن به اهداف خود داشت که با تشکیل جهاد دانشگاهی در۱۶ مرداد ۱۳۵۹ این نیاز را مرتفع ساخت

وی گفت: جهاد دانشگاهی در دو سال اول بعد از انقلاب فرهنگی عملاً مدیریت دانشگاه هارا به عهده گرفت، اما به فاصله کمتر از دو ماه که از تشکیل این نهاد می‌گذشت جنگ تحمیلی آغاز شد که جهاد دانشگاهی صنعتی اصفهان از همان روزهای اول به صحنه دفاع از کشور پرداخت کرد.

تیموری بابیان تشکیل اولین دفتر پشتیبانی جنگ در اهواز توسط جهاد دانشگاهی تصریح کرد: این نهاد بر روی نیازهای علمی و دفاعی کشور تمرکز شد و در سال ۶۵ طرح ساخت و بهره‌برداری از هواپیما بدون سرنشین انجام وبر روی منطقه‌ام الرصاص عراق با عکس‌برداری آزمایش شد و عملکرد مناسبی از خود به نمایش گذاشت که قصه اصلی فیلم سینمایی مهاجر به این طرح می‌پردازد.

رئیس جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان در ادامه خاطرنشان کرد: پروژه رمزگذاری متون جنگی در دستور کار جهاد دانشگاهی بود ودرکنار آن رمزنگاری صوتی نیز انجام گرفت که اگر سرقت صوتی از طرف دشمن انجام می‌شد صداهای نامفهوم دریافت می‌کردند

وی با اشاره به تقدیم چهار شهید جهاد دانشگاهی به ایران اسلامی افزود: باید همیشه یاد شهدا را زنده نگه داشت و یادکرد از شهید مقیمی که بر روی پروژه‌ی ساخت موشک کار می‌کرد همانند شهید تهرانی مقدم در حین آزمایش موشک براثر انفجارموادآزمایشی به شهادت رسید.

تیموری ادامه داد: پس از ۸ سال دفاع مقدس وارد عرصه سازندگی در کشور شدیم که در این مورد نیز جهاد دانشگاهی توان علمی خود را در اختیار کشور گذاشت و امروزه از جهاد دانشگاهی شرکت‌های متعددی منشعب شده است.

رئیس جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان با اشاره به طرح‌های جهاد دانشگاهی گفت: امروز نزدیک به ۱۵ دستگاه تست و اندازه‌گیری ساخته و تحویل داده‌ایم دریکی از این موارد جز معدود کشورهای دارنده محصول قرار گرفتیم و تلاش می‌کنیم در امنیت کشور سهمی داشته باشیم.

وی با اشاره به اهمیت موضوع آب در کشور وجهان افزود: در مبحث آب ۲۰۰ پروژه تحقیقات و اکتشاف آب انجام‌گرفته است ما این ادعا را مطرح می‌کنیم که امکانات و علم بهره‌برداری از آب‌های ژرف را دارا هستیم؛ و با پشتوانه ۳۰ ساله تحقیقات در حوزه آب آمادگی حضور در این زمینه را دارا هستیم.

تیموری ادامه داد: با توجه به مخلوط شدن نیترات با آب‌های زیرزمینی مطالعات برای خروج نیترات از آب آشامیدنی انجام گرفت که در پایلوت آزمایشگاهی موفق شده‌ایم ۷۳ درصد از نیترات داخل آب را خارج کنیم این طرح در ستاد اقتصاد مقاومتی استان مطرح‌شده است که پایلوت آن را در منابع آب آشامیدنی انجام دهیم.

رئیس جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان در ادامه یادآور شد: امروز با توجه به نیاز کشور به دنبال ایجاد تولید نیکل وکوباد در کشور هستیم که الآن به‌صورت محدود از مواد غیرمعدنی تولید می‌شود، اما جهاد دانشگاهی با توجه به تحریمی بودن این مواد در پی تولید کو باد نیکل از مواد معدنی با خلوص مختلف است؛ ۱۳۱ هزار یورو ارزش پروژه‌های نیکل وکوباد است و پیش‌بینی ما برای سوددهی بیش از ده برابر ارزش خود طرح است.

وی در ادامه یادآور شد: در اصفهان پروژه‌های مختلفی برای فولاد مبارکه، ذوب‌آهن و شهرداری انجام‌گرفته است و در سطح ملی نیز با ایجاد سیستم اطلس جامع سرمازدگی برای وزارت جهاد کشاورزی فعالیت‌های علمی خود را گسترش داده‌ایم؛ بر روی این پروژه دو سال کار تحقیقاتی انجام گرفت که با تولید باکتری زد یخ همراه بود و دانش فنی سوپر جاذب کشاورزی را عملیاتی کردیم که به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه به مرحله تجاری‌سازی نرسیده است.

تیموری افزود: خارج کردن فلزات گران‌بها از ضایعات الکترونیکی را در دستور کار قراردادیم که شاید بتوان گفت در ضایعات الکترونیکی بیشتر از یک معدن طلا، فلزات گران‌بها ازجمله طلا و نقره وجود دارد که با استفاده از آن‌ها می‌توان کمک شایانی به کشور انجام داد.

رئیس جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان با اشاره به پروژه تولید مواد فسفات کاری گفت: با تولید این مواد در صنایع مختلف در کنار سودآوری برای کشور و شرکت‌های درگیر در این پروژه صرفه‌جویی بسیاری در مواد اولیه این کارگاه‌ها خواهیم داشت.

وی با اشاره به گسترش فعالیت‌های پژوهشی جهاد دانشگاهی خبر داد: رزین اپوکسی سنگ را در نیمه دوم سال جاری به‌صورت نیمه‌صنعتی انجام می‌گیرد و این طرح گامی در جهش تولید خواهد بود.

تیموری در ادامه گفت: جهاد دانشگاهی این آمادگی را دارد که در هر عرصه هر کارخانه‌ای که تصمیم بر حرکت در جهت جهش تولید داشته باشد، جهاد برای او راهکارهای مناسب برای ثمر دهی بیشتر تولید را ارائه می‌کند با این تضمین که اگر تحقیقات جهاد دانشگاهی به نتیجه نرسید هیچ‌گونه هزینه‌ای از آن شرکت گرفته نمی‌شود؛ هرچند که ما جهش تولید را در کنار موضوع بهره‌وری بیشتر در تولید اجناس جدید و موردنیاز کشور می‌بینیم.

رئیس جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان با اشاره به این موضوع که جهاد هرکجا که کشور احساس نیاز کند حضور پیدا می‌کند، افزود: جهاد دانشگاهی باسابقه مطلوب در عرصه‌های مختلف همیشه به کمک وضعیت‌های سخت کشور آمده است و در موضوعات مختلف به‌ویژه آموزش و مسائل فرهنگی به میدان آمده است.

تیموری در پایان گفت: اگر روحیه زمان دفاع مقدس و تعهد آن دوران دوباره احیا شود قطعاً آینده کشور روشن است وباتلاش مردم و تغییر نگاه‌ها از خارج از کشور به سمت توان داخلی می‌توان چشم‌انداز خوبی برای کشور متصور بود.

احمد پایداری نیز در این نشست اظهار داشت: مباحث فرهنگی که یکی از جهات تشکیل جهاد دانشگاهی است در اولویت‌های این سازمان قرار دارد

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان گفت: تشکیل صندوق مشاوره‌ای با نام مصاحب توسط جهاد دانشگاهی در سال‌های گذشته انجام گرفت که بیش از ۹۰۰۰ مکاتبه در این زمینه انجام گرفت که در حال حاضر مطالعاتی روی این نامه‌ها و مشکلات دانشجویان انجام می‌شود

وی ادامه داد: مناظرات دانشجویی یکی از مواردی است و جهاد دانشگاهی به آن ورود پیداکرده که رهبر انقلاب اسلامی تأکید ویژه‌ای بر کرسی‌های آزاداندیشی و مناظرات دانشجویی دارند.

انتهای پیام/۶۳۰۸۶/ج۳۰/

منبع: فارس

کلیدواژه: مرتضی تیموری نشست خبری احمد پایداری معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی انقلاب فرهنگی انجام گرفت دفاع مقدس بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۰۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجهیزات دفاعی ایران هم‌سطح کشور‌های پیشگام در حوزه جنگ‌افزارسازی است

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، امیر سرتیپ «محمدحسین دادرس» جانشین فرمانده کل ارتش، با حضور در آیین افتتاحیه بیست و ششمین دوره هیئت معارف جنگ شهید سپهبد علی صیاد شیرازی که در پادگان «دژ» شهر خرمشهر برگزار شد، ضمن ابراز مسرت از حضور دانشجویان دانشگاه‌های افسری در این دوره هیئت معارف جنگ، اظهار داشت: همان‌طور که امام خمینی (ره) فرمودند «دوران هشت سال دفاع مقدس، دانشگاه انسان‌سازی بود»؛ بدین معنا که تمامی آحاد جامعه، با هر رنگ و جنسیتی، از هر قومیت و گویشی، برای پاسداری از آب و خاک میهن اسلامی خود به پا خاسته و با وجود تمام تفاوت‌های رفتاری و زیستی، از انقلاب و نظام اسلامی دفاع کردند.

امیر سرتیپ دادرس افزود: تبدیل شدن به انسان‌هایی وارسته و متعالی برای حراست از آب و خاک کشور و عبور از کسوت‌ها و تعلقات دنیوی و دست یافتن به صفات و نشانه‌های الهی بر روی زمین، رسیدن به تجرد معنوی که افراد را به اصل خود نزدیک‌تر کرده تا به پاسداشت ارزش‌ها و هنجار‌های ناب انقلاب اسلامی پرداخته و از این رهگذر بتوان در مقابل هر دشمنی از شرق تا غرب عالم ایستادگی کرد، همان مراد و منظوری است که امام خمینی (ره) از دانشگاه بودن جنگ و دوران هشت سال دفاع مقدس مد نظر داشتند.

جانشین فرمانده کل ارتش با تأکید بر همزمانی شناخت گذشته برای نیل به موفقیت در آینده، عنوان کرد: همکاری و تعامل میان تمام افراد دست‌اندرکار و نیز ایستادگی به پای ارزش‌ها و اصول بنیادین نظام اسلامی، با وجود انواع هجمه‌های فرهنگی، سیاسی و اقتصادی، یک اصل است که می‌تواند نظام مقدس جمهوری اسلامی را در مقابل هرگونه توطئه، تحمیل یا تغییر ارزش‌های غیرمرتبط با اسلام ناب محمدی رهایی بخشد.

وی حضور مؤثر در فضای مجازی را برای انتقال ارزش‌های دفاع مقدس و تقویت بنیه‌های انقلابی ضروری دانست و گفت: با حضور در عرصه فضای مجازی می‌توان ضمن برخورداری از آخرین اطلاعات، در راه دفاع و حفاظت از ارزش‌های والای هشت سال دفاع مقدس نیز کوشش کرد تا بدین ترتیب بتوان با تقویت اعتقادات و تکیه بر ارزش‌هایی که در دوران جنگ تحمیلی، سبب برتری ما بر دشمنان شده‌اند، برای روز‌ها و حوادث آتی نیز آمادگی و بصیرت خود را حفظ کنیم.

امیر دادرس در پایان خاطرنشان کرد: آنچه که امروز در دستان نظام اسلامی وجود دارد، هم رده با آخرین دستاورد‌های فنی- مهندسی کشور‌های پیشگام در حوزه جنگ‌افزارسازی بوده و لازم است تا این برتری در حوزه جنگ سخت را با بهره‌گیری از مهارت‌های نیرو‌های انسانی و قدرت نرم جوانان کشور، به موفقیت دوچندان بدل کرد.

این مراسم با حضور جمعی از فرماندهان نیرو‌های چهارگانه ارتش، مسئولان لشکری و کشوری استان خوزستان، اساتید مدعو و پیشکسوتان هیئت معارف جنگ، روحانیون عقیدتی سیاسی‌های ارتش و دانشجویان دانشگاه‌های افسری ارتش جمهوری اسلامی ایران در پادگان دژ خرمشهر برگزار شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افتتاح موزه‌های دفاع مقدس در ۵ استان کشور
  • همایش یاد یاران، فرصتی برای جهاد تبیین است
  • ۳۰۰ روستای لرستان از نعمت آب شرب سالم بهره‌مند می‌شوند
  • پیشرفت ۷۰ درصدی طرح جهاد آبرسانی لرستان
  • فعالسازی ظرفیت‌های دولت در پشتیبانی از یادمان‌های دفاع مقدس
  • ایستادگی بر سر ارزش‌ها عامل پایداری نظام در مقابل توطئه‌ است
  • تجهیزات دفاعی ایران هم‌سطح کشور‌های پیشگام در حوزه جنگ‌افزارسازی است
  • ظرفیت‌های دولت در پشتیبانی از یادمان‌های دفاع مقدس فعال می‌شوند
  • کنگره شهدای مرکزی به یک جریان عظیم فرهنگی در کشور تبدیل شده است
  • ویژگی‌های منحصربه‌فرد مردم اصفهان در دفاع مقدس استثناء است